غرفه سازی نمایشگاه

غرفه سازی نمایشگاهی

این رشته شاخه ای از دکوراسیون داخلی می باشد که در طراحی  و اجرا به دلیل کمبود زمان ساخت و موقتی بودن نمایشگاه با محدودیت هایی نسبت به دکور مواجه است  غرفه سازی دارای شاخه های متعددی از قبیل ساخت غرفه با چوب،اسپیس ،پارتیشن و انواع سازه های پیش ساخته می باشد . این تخصص  با هدف اصلی اعلام حضور در بازار و همچنین تبلیغات در خور ومناسب، به عنوان ابزاری جهت گسترش بازار دراختیار مشارکت کنندگان طالب برتری قرار می گیرد.

غرفه نمایشگاهی STAND 

غرفه مکانی برای نمایش فروش کالا و ارایه خدمات است. غرفه، اصولا الگویی از کار شرکت کننده است،  هر چه ماهرانه تر در طراحی و چیدمان آن با توجه به نوع و هدف شرکت عمل گردد به همان نسبت واقعیت شرکت بهتر انعکاس می یابد و باید به شکلی طراحی، ساخته، چیدمان و اداره گردد که فلسفه وجودی و موضوع فعالیت شرکت را به نمایش بگذارد و جذابیت بصری داشته باشد .

غرفه فقط یک اثر هنری نیست و نباید فقط به یک بعد آن توجه گردد بلکه قبل از هر چیز محلی برای معرفی شخصیت شرکت و پیشبرد اهداف آن می باشد. بطور خلاصه می توان عنوان نمود یک غرفه نمایشگاهی باید دارای ویژگی های زیر باشد:

1- جذابیت لازم    

 2- هماهنگ با نوع کالاهای نمایشی      

 3-  وضعیت مکانی مناسب                

4- قابل درک بودن پیام طرح برای بیننده

 5- طراحی مناسب با کالاهای قابل ارایه

اندازه غرفه

تعیین اندازه یک غرفه بر اساس ذوق و سلیقه نیست و صرف بزرگی به اعتبار شرکت نمی افزاید و کوچک بودن نیز ممکن است  نتواند اهداف شرکت را محقق نماید لذا برای تعیین اندازه مورد نیاز یک غرفه می بایست تعداد کالاهای نمایشی، اندازه و حجم ارایه آنها، نیاز به فضای مذاکره و تشریفات و .... را با بودجه متناسب اختصاص یافته از طرف شرکت در نظر گرفت و اندازه غرفه را بطور نسبی محاسبه نمود. برای انتخاب بهترین اندازه غرفه موارد زیر مد نظر قرار گیرد.

1- اهداف حضور در نمایشگاه، که تعیین کننده بودجه و محصولات قابل ارایه نیز می باشد.

2- روش نمایش و تعداد و اندازه محصولات قابل ارایه در غرفه

3- کسب اطلاعات کافی از تعداد بازدیدکننده و مشارکت کننده در نمایشگاه و جذب تعدادی از آنها (با توجه به سیاست های شرکت) و داشتن فضای مناسب برای ورود و یا مذاکره که در محاسبه فضای غرفه مهم است.

4- کیفیت برگزاری نمایشگاه و سیاست های شرکت جهت ارتباط پذیرایی مناسب با اختصاص فضای VIP

5- تعداد کارکنان غرفه و وسایل مورد نیاز آنان جهت انجام امور محوطه

6- داشتن جلسات آموزشی و یا ارایه و معرفی کالا و خدمات توسط لوازم سمعی و بصری

تقسیم بندی فضای غرفه

برای اینکه بتوان حداکثر بهره برداری را از فضای غرفه نمود، لازم است غرفه بر اساس نیازها و محدودیتها و با توجه به اهداف تعیین شده برای حضور در نمایشگاه با نقشه دقیق و حساب شده ای تقسیم بندی گردد و از تجهیزات نمایشگاهی مناسب استفاده شود.

چگونگی تقسیم بندی غرفه میتواند با توجه به نوع فعالیت و اهداف شرکت ها متفاوت باشد. فضای غرفه میتواند به تعدادی و یا همه موارد زیر تقسیم شود:

-  فضای نمایش کالاها

-  فضای بخش اطلاع رسانی

-  فضای مذاکره و مشاوره

-  فضای نمایشهای تصویری

-  فضای مبلمان اداری

-  فضای خدمات و پذیرایی

-  فضای انبار یا لوازم اضافی

-  فضای آموزش

بطور معمول فضای غرفه ها را میتوان به چند بخش بدون در نظر گرفتن مساحت آنها تقسیم بندی نمود.

بخش اطلاعات

در این بخش که معمولا در ابتدای غرفه است برای آشنایی و اطلاع رسانی شرکت ها با بازدیدکنندگان می باشد و از قسمت های مهم جهت جذب مخاطب و رسیدن به اهداف شرکت ها می باشد. در این بخش ارایه بروشورها و هدایای کوچک شرکت ها و راهنمایی بازدید کنندگان و پاسخ به آنها در حد اطلاع رسانی انجام می پذیرد و میتواند بعنوان پیشانی شرکت ها جهت نمایش شخصیت شرکت و جذب بازدید کننده عمل نماید. معمولا باید افرادی با سطح روابط عمومی بالا در این قسمت فعالیت کنند و با همه مراجعه کنندگان با رعایت نهایت احترام و توجه رفتار کنند. این اصل مهمی است که گاهی در اجرای آن سهل انگاری میشود.

بخش نمایش

فضای نمایش از ارکان اصلی غرفه محسوب می گردد . در این بخش ارایه خدمات، کالا و یا ماکت محصول انجام می پذیرد . در این قسمت ارتباط مسئول غرفه  و یا کارشناسان بخش فروش و فنی با بازدیدکنندگان و خریداران برقرار میگردد. بازدید کننده از نزدیک با محصول و اهداف حضور شرکت آشنا شده و نحوه تعاملات بعدی پایه گذاری خواهد شد.

در این بخش نحوه کار ماشین آلات را نیز میتوان نمایش داد و اطلاعات تخصصی تر را در اختیار مشتری قرار داد. در صورت عدم وجود فضا جهت بخش مذاکره و مشاوره تمام مراحل انجام کار در این بخش انجام خواهد پذیرفت. با طراحی مناسب، فضای نمایش تصویری در این بخش قابل اجرا خواهد بود.

بخش مذاکره و مشاوره

این بخش نقش مهمی در بازاریابی و فروش کالا و خدمات دارد و همچنین متقاعد کردن مشتری جهت خرید کالا یا استفاده از آن خدمات و سپس انعقاد قرار داد دارد.

در این بخش قابلیت های محصول، توانمندی شرکت و توضیحات کامل توسط گروه و یا فرد مذاکره در اختیار مشتری قرار می گیرد و مذاکره اولیه ، توافق نامه و احیانا امضای پیش قرار داد و اهدای هدایای شرکت و کاتالوگ های تخصصی انجام خواهد پذیرفت. طراحی این بخش می تواند متفاوت و با الهام از اتاق جلسات و مذاکرات شرکت و دارای امکانات مناسب و راحت باشد.

در این بخش اگر فضا، وسعت لازم را داشته باشد میتوان بخشی را جهت پذیرایی مهمانان خاص و برای انعقاد قرارداد، تدارک نمود از این جهت این بخش در غرفه سازی نمایشگاهی اهمیت دارد.

بخش پشتیبانی

- ناحیه قابل رویت: شامل مبلمان اداری و بخش پذیرایی مدعوین و بازدیدکنندگان می باشد

- ناحیه غیر قابل رویت: شامل فضای نگه داری تجهیزات و لوازم اضافی، فضای آبدار خانه، فضای استراحت و . .

این بخش با توجه به وسعت غرفه و امکانات شرکت ها متفاوت خواهد بود و طراحی واحد های آن می تواند در صورت بزرگ بودن بصورت مجزا و مستقل انجام پذیرد. در اکثر غرفه های شرکت ها و سازمانهای بزرگ اینکار انجام می پذیرد.

بخش آموزش

این بخش با توجه به اهمیت بحث آموزش و استفاده بهینه از بعد تبلیغات و شناساندن شرکت و محصولات آن، در صورت داشتن فضای کافی، محلی را در غرفه به این امر اختصاص می دهند و در آنجا علاوه بر معرفی شرکت، طرز کار اجرایی و تخصصی مربوطه و یا نحوه ارایه خدمات را رایگان آموزش می دهند. در بعضی از نمایشگاه ها با ایجاد فضای شبیه کلاس درس علاوه بر آموزش، به سازماندهی سمینار های تخصصی نیز می پردازند

انواع غرفه

غرفه ها با توجه به موقعیت قرار گرفتن تعاریف مختلف و تقسیم بندی جداگانه دارند البته غرفه در فضای سرپوشیده (سالن)covered area  و غرفه در فضای باز open area   کمی متفاوت خواهند بود.

انواع غرفه ها به شرح زیر است:

غرفه معمولی  یا ردیفی (خطی linear stand  ( row stand

این غرفه از سه  طرف با غرفه های مجاور دارای دیواره مشترک . همجوار است و از یک طرف به راهرو مشرف و قابل رویت بازدیدکنندگان می باشد که به غرفه یک بر نیز معروف است. پهنا و عمق این گونه غرفه ها، متفاوت است و غرفه ای با عرض بیشتر، اگر عمق مناسب داشته باشد از مقبولیت بالاتری برخوردار است. به این غرفه ها بدلیل قرار گرفتن در کنار یکدیگر و یک ردیف، غرفه ردیفی اطلاق می شود.

غرفه نبشی (گوشه) corner stand

این غرفه ها از دو طرف با غرفه های دیگر همجوار و دارای دیواره مشترک و از دو طرف دیگر به سمت راهرو می باشند و با توجه قابل رویت بودن از دو طرف ارزش بالاتری دارند و طراحی و چیدمان آن مشکل تر و گران تر می باشد. به این گونه غرفه ها دو بر و دو نبش نیز اطلاق می شود.

غرفه شبه جزیره ای (انتهایی) end stand

این گونه غرفه ها سه وجه قابل رویت برای بازدید دارند و از یک طرف مسدود می باشند و به همین دلیل از مرغوبیت بالایی برخوردارند و بازدید کننده بیشتری را جذب می نمایند. به این غرفه ها با توجه به اینکه از سه طرف به راهرو راه دارد غرفه سه بر نیز اطلاق می شود.

غرفه جزیره ای island stand

این گونه غرفه از چهار طرف به راهرو راه دارد و از تمام زوایا قابل دید و دسترسی می باشد. غرفه جزیره ای ارزش بالایی در بعد نمایش و تبلیغات دارد و از مرغوبیت بسیار مناسبی برخوردار است. غرفه جزیره ای اغلب برای نمایش ماشین آلات و صنایع سنگین مورد بهره برداری قرار میگیرد و برای کالا های دیگر نیاز به طراحی ویژه دارد تا اثر بخشی مناسب را داشته باشد.

برای دیدن نمونه کارها و پروژه های شرکت رایکا سازان به قسمت پروژه ها مراجعه کنید    مشاهده پروژه ها

گالری تصاویر غرفه سازی نمایشگاه | غرفه سازی رایکاسازان